Hoe werkt de Nazendingmodule? (Video)

In de voortgangsbalk van onderstaande video zijn hoofdstukken opgenomen, zodat je heel gemakkelijk per onderdeel door de video kunt navigeren. Ook kun je in de YouTube-speler rechts onderin drukken op 'CC' voor ondertiteling. 


De Nazendingmodule is de plek waar de recepten worden geplaatst die (nog) niet gereed  zijn. De afhaalkast is met het activeren van de Nazendingmodule slimmer geworden. Het  systeem weet nu dat alles wat een locatie heeft gekregen in de Afhaalkast van Recept  Locatie gereed is voor uitgifte en dat alles wat een locatie heeft gekregen in de  Nazendingmodule (deels) nog niet gereed is voor uitgifte.

Nazendingen

Door te klikken op de knop ‘Nazending’ in het linker menu opent onderstaand scherm.

Dit scherm ziet er bijna net zo uit als de afhaalkast, maar gaat gebruikt worden voor de locaties ‘deellevering’ en ‘volledig niet beschikbaar’. Bij Apotheek Partners adviseren we de locaties X (=niks, volledig niet beschikbaar) en Y (=iets erbij, deellevering) te gaan gebruiken voor Mijn Recept Locatie. De apotheek kan hiervoor elke gewenste locatie kiezen. Voor deze handleiding spreken we over locatie X & Y.

Schermuitleg

In het tabblad Nazending zijn de volgende onderdelen te zien:

1. Nazending

Alle recepten die in nazending zijn geplaatst zijn zichtbaar met het vak waar het is geplaatst, het receptnummer, patiëntgegevens en de datum dat het recept in nazending is geplaatst.

2. Nieuwe invoer van recepten

Het toevoegen van een recept voor de Nazendingmodule werkt hetzelfde als in de Afhaalkast.


Via de Nazendingmodule zelf kun je ook een recept toevoegen, dit kan op Mijn Webscanner en op de server van Recept Locatie. Op Mijn Webscanners gebruik je de knop Afhaalkast en op de server klik je op Nazending aan de linkerkant van het scherm en vervolgens kun je de recepten toevoegen. 

Wanneer je een recept toevoegt aan de nazendingmodule verschijnt onderstaand scherm. Hierin kun je de recepten aanvinken die WEL leverbaar zijn en vervolgens kun je de geselecteerde regels plaatsen.  Belangrijk! Als er een gedeelte van een middel beschikbaar is, bijvoorbeeld 30 van de 90 tabletten, deze NIET aanklikken als gereed.



      

3. Vrije vakken

Tijdens het scannen zie je onder "Recept toevoegen aan afhaalkast" de vakken staan die op moment vrij zijn. 


Een recept in gedeeltelijk nazending plaatsen (Y)

Het invoeren van recepten die niet volledig leverbaar zijn kan op 2 plaatsen: in de Afhaalkast en in Nazending.

Bij het plaatsen van een recept in de X of Y locatie vraagt het systeem minimaal 1 keer per 24 uur om een wachtwoord. Het wachtwoord is een extra beveiliging omdat er nu ook medicatiegegeven zichtbaar zijn geworden. Het wachtwoord ontvang je tijdens de implementatie.

Wanneer een recept wordt toegevoegd aan de locatie ‘gedeeltelijk beschikbaar’ (Y), weet het systeem dat niet alles van dit recept aanwezig is. Als er wordt gescand met de bluetoothscanner die is verbonden aan de server of client wordt onderstaand venster wordt automatisch geopend als er een recept in locatie Y wordt geplaatst. In het venster is in te zien welke receptregels onderdeel zijn van het gescande recept. Onder het kopje ‘Gereed’ kan worden aangeklikt wat er aanwezig is in de apotheek voor de patiënt.

Als je scant met een web/displayscanner wordt het recept wel in de nazendingmodule geplaatst maar moet er achteraf nog op de server of een client worden aangeklikt wat er gereed is. 


Hierna kan het recept geplaatst worden door op Opslaan te klikken. Het groene bevestigingsscherm zal dan verschijnen op je scherm.

Als het restant van het recept binnenkomt vanuit de bestelling of backorder kan het recept direct verplaatst worden naar een andere locatie in de afhaalkast. Het geneesmiddel hoeft niet meer gereed te worden gemeld in de nazendingmodule, gebeurt dit wel, dan zal de volgende foutmelding verschijnen: 


Een recept in volledige nazending plaatsen (X)

Zodra een recept in de locatie volledig nazending wordt geplaatst komt de volgende vraag:

Door op Ja te klikken zal het recept direct in nazending geplaatst worden en verschijnt het groene scherm ter bevestiging.

Omdat er op deze locatie nooit medicatie zal klaarliggen, zal het systeem ook niet de vraag stellen om medicatie gereed te melden.

Als een deel van het recept binnen komt, moet het recept verplaatst worden naar de gedeeltelijk beschikbaar locatie (Y) en kan hier weer worden aangegeven wat er klaarligt.

Door op Nee te klikken zal het plaatsen van het recept geannuleerd worden en kan het recept opnieuw geplaatst worden.