Bezorgmodule i.c.m. Pharmacom

De Bezorgmodule kan je in combinatie met Pharmacom op drie manieren gebruiken. In dit item worden deze drie opties toegelicht.

Handmatig in scannen

De recepten scan je handmatig in de Bezorgmodule. Klik hier voor de stappen van het handmatig aanmelden van de recepten. Je maakt dan ook geen gebruik van de bezorgmodule van Pharmacom.

Automatisch aanmelden voor bezorgen

De recepten worden automatisch aangemeld in de Bezorgmodule. Klik hier voor het instellen van de functionaliteit automatisch aanmelden voor bezorgen. Je maakt dan ook gebruik van de bezorgmodule van Pharmacom.

Handmatig aanmelden en automatisch bezorgroute en datum

De recepten scan je handmatig in de Bezorgmodule en stel in dat Recept Locatie de bezorgroute en/of bezorgdatum automatisch overneemt uit Pharmacom. Dan maak je wel gebruik van de bezorgmodule van Pharmacom. Voor het instellen van  het automatisch overnemen van de bezorgroute en/of bezorgdatum, voer de volgende stappen uit:

  1. Ga naar de Bezorgen in Recept Locatie
  2. In het tabblad 'Bezorging aanmelden' ga je naar het kopje 'Informatie overnemen uit AIS'
  3. Vink 'Bezorgdatum' en/of 'Route' aan

Nu hoef je bij het aanmelden voor bezorgen alleen het receptnummer in te scannen. En indien van toepassing een bezorger te selecteren. Recept Locatie neemt automatisch de bezorgdatum en/of bezorgroute over.

Kluis recepten uitsluiten voor automatisch aanmelden

Om ervoor te zorgen dat kluisrecepten niet automatisch worden aangemeld bij bezorgen is het belangrijk om dit in Pharmacom aan te passen.

Ga naar onderhoud bestanden

>1.Onderhoud tabbellen

>1.Tabellen patiƫntinformatie

>6. Onderhoud bezorgteksten

>02.Kluis op N zetten


Extra informatie

Een klant kan een bezorgindicatie krijgen in Pharmacom in de stamgegevens. Dit is eenmalig en is zonder bezorgdatum.

De bezorgmodule van Pharmacom is een apart tabblad die je vanuit Pharmacom Nieuw kan openen en dan kun je ook een datum doorgeven. Deze ging in het verleden naar de bezorgmodule Pharmacom in oud/classic en gaat deze dan rechtstreeks naar de bezorgmodule van Recept Locatie.

Het kan zijn dat er soms wel nog informatie aan Recept Locatie wordt doorgegeven, ondanks dat je geen gebruik maakt van de bezorgmodule van Pharmacom. Als er een bezorgindicatie in de stamgegevens staat dan wordt die altijd naar Recept Locatie gestuurd. Er is dan namelijk een "route" bekend, maar deze staat altijd op vandaag.


Keywords: Vraag/Probleem - Recept Locatie - Bezorgmodule - Bezorgen - Pharmacom - Scannen - Automatisch - Extra informatie - Route - Bezorgdatum