Sorteren met Mijn Webscanner (Video)

In de voortgangsbalk van onderstaande video zijn hoofdstukken opgenomen, zodat je heel gemakkelijk per onderdeel door de video kunt navigeren. Ook kun je in de YouTube-speler rechts onderin drukken op 'CC' voor ondertiteling.


Introductie

Wil je in het bezorgproces gaan sorteren? Dan kun je gebruik maken van onze sorteerfunctie waarmee je pakketjes kunt klaarzetten voor bezorging. Dit betekent dat je pakketjes verzamelt op een sorteerlocatie, oftewel sorteerbak, voor een afdeling, route of apotheek, voor een specifieke dag. En als kers op de taart hebben we de sorteerstap voorzien van een postcode- of afdelingsbewaking! Hierdoor voorkom je fouten omdat je pakketjes niet op de verkeerde locaties kunt leggen! 

Hieronder leggen we je uit hoe deze sorteerfunctie werkt. Wil je eerst weten wat sorteren betekent en hoe je dit zou kunnen toepassen in jouw apotheek? Bekijk dan onze andere video.

Uitleg van het scherm

Ga naar het hoofdmenu van Mijn Webscanner, klik op Sorteren en druk op je eigen naam. Standaard staat het veld ‘Bezorgdatum aanpassen’ uitgevinkt, waardoor de bezorgdatum van het recept automatisch op ‘vandaag’ wordt gezet, en dus zo snel mogelijk wordt bezorgd. Tenzij de bezorgdatum automatisch wordt meegenomen vanuit het AIS, dan wordt deze datum gebruikt voor bezorging. 

Indien je een bezorgrecept op een specifieke datum wil bezorgen, kun je dit veld aanvinken en vervolgens de datum selecteren. Let op: dit veld blijft standaard aangevinkt en moet je handmatig weer uitvinken. Standaard ontvang je een waarschuwing wanneer het gescande recept al in een andere sorteerbak is gescand. 

Recept sorteren

Nu gaan we het recept scannen. Zorg ervoor dat het Receptveld groen kleurt. Na het scannen van het recept kleurt automatisch het volgende veld ‘Locatie’ groen waarna je de sorteerbak kunt scannen. Er kunnen 3 meldingen getoond worden:

  1. Bij het scannen van dit recept geeft Recept Locatie een waarschuwing, omdat het blijkbaar al gesorteerd is. Je kunt hier  kiezen om het alsnog te plaatsen en het recept opnieuw te scannen.
  2. Bij het scannen van dit recept verschijnt de waarschuwing dat de postcode van het gescande recept niet binnen het bereik van de sorteerlocatie valt. Je kunt nu zelf kiezen om het alsnog te plaatsen of het recept opnieuw te scannen en een andere bak te scannen.
  3. Bij het scannen van dit recept verschijnt de waarschuwing dat de afdeling van het gescande recept niet binnen het bereik van de sorteerlocatie valt. Je kunt nu zelf kiezen om het alsnog te plaatsen of het recept opnieuw te scannen en vervolgens een andere bak te scannen. Recept buiten afdeling
  4. Bij het laatste recept zie je geen waarschuwing en direct een bevestiging waarna je het direct kunt plaatsen in de sorteerbak.

De locatie van een sorteerbak, inclusief het postcode- of afdelingsbereik, kun je zelf aanmaken in de configuraties van Recept Locatie en leggen we je uit in deze video

Doordat Recept Locatie ondersteunt bij het optimaal sorteren van jouw recepten, kan de bezorger uiteindelijk met één scan de hele bak meenemen voor bezorging.

Tot zo ver het sorteren met Mijn Webscanner van Recept Locatie. Veel succes!