Pop-up openen met de track & trace-knop in CGM

Goed nieuws!

Samen met CGM hebben we een eigen 'track & trace'-knop in CGM gebouwd. Dit hebben we gerealiseerd zodat je veel sneller kunt werken en dat jij vanuit het AIS direct de juiste informatie beschikbaar hebt. 

Update april 2023: Vanaf deze maand is de unieke track & trace-knop voor Recept Locatie overal in CGM beschikbaar. Daar zijn we heel erg trots op en blij mee, want dit levert veel tijd op voor de gebruikers van Recept Locatie! Lees hier meer.


Waar kan ik deze button vinden?

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien is deze button beschikbaar vanuit de historie van de patiënt. In het linker menu van de historie, onder 'track and trace' is de button 'Apoth.Partners info' te vinden. Als je hierop klikt opent de pop-up van Recept Locatie. Belangrijk om te melden: in de volgende release van CGM zal deze button op meerdere plekken beschikbaar komen. Het is dan o.a. mogelijk om hem aan je favorieten toe te voegen!


Wat moet je doen om deze track & trace-button te activeren?

Achter de track & trace button in CGM zit een koppeling met Recept Locatie. Deze koppeling bevat patiëntgegevens en daarom moet de veiligheid gewaarborgd worden. Dit om er voor te zorgen dat de data van de apotheek niet onrechtmatig getoond kan worden. 

Dit vereist  een authenticatieprocedure. We hebben er samen met CGM voor gekozen om volgens de meest veilige en werkbare manier , de zogenaamde "Basic Authentication", te gebruiken. Hiervoor is per apotheek een gebruikersnaam en een wachtwoord vereist. 

De gebruikersnaam en het wachtwoord moeten op elke PC -waarop je de pop-up van Recept Locatie wilt tonen- ingevoerd worden. Dit is een eenmalige handeling, daarna sla je het wachtwoord op. Hoe je aan het wachtwoord komt en waar je deze invoert dat leggen we je hieronder uit!

Hoe kom ik aan mijn gebruikersnaam en wachtwoord?

Voor iedere apotheek is de gebruikersnaam de AGB-code van de apotheek. Daarnaast ontvangt iedere apotheek een mail met daarin een link naar het Excel bestand met het wachtwoord. Deze link is in verband met veiligheid slechts tijdelijk beschikbaar. 

Indien de link verlopen is, of je kan het wachtwoord niet meer vinden dan kan je deze via de Servicedesk van Apotheek Partners opvragen en zal je opnieuw  van ons een tijdelijk beschikbare link ontvangen.

Alle stappen nog een keer op een rijtje

  1. Zoek een willekeurige patiënt op in CGM;
  2. Open in CGM de historie van de patiënt;
  3. Je ziet de nieuwe track & trace button (Apoth.Partners info);
  4. Klik op deze button;
  5. Je gekozen browser zal openen;
  6. De browser zal  vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord;
  1. Voer bij  gebruikersnaam de  AGB code van de apotheek in;
  2. Het wachtwoord ontvang je (of heb je reeds ontvangen) van ons in een aparte mail. Deze voer je in bij het veld wachtwoord;
  3. Klik op 'inloggen';
  4. Vervolgens vraagt de browser om het wachtwoord op te slaan, kies
    • in Google Chrome voor 'opslaan'
    • in Microsoft Edge voor 'OK' 
    • Hierdoor onthoudt de browser het wachtwoord en hoef je niet elke  ochtend na opstarten het wachtwoord opnieuw in te voeren;
  5. Herhaal deze stap bij alle PC's waarop je gebruik wilt maken van de pop-up van Recept Locatie.
  6. De pop-up wordt getoond

Wij hopen dat jij net zo blij bent al wij! Mocht je nou vragen hebben over deze nieuwe button of kom je er niet helemaal uit? Stuur ons dan een berichtje via de chat of een berichtje via WhatsApp 06 16 51 46 29. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je te helpen!