De Afhaalkast van Mijn Webscanner (Video)

In de voortgangsbalk van onderstaande video zijn hoofdstukken opgenomen, zodat je heel gemakkelijk per onderdeel door de video kunt navigeren. Ook kun je in de YouTube-speler rechts onderin drukken op 'CC' voor ondertiteling.

Het dashboard van De Afhaalkast

Wanneer je gebruik maakt van werknemerscontrole, wordt eerst gevraagd welke werknemer je bent. Je hoeft in dit geval alleen op je naam te drukken. Dit is wel een extra handeling, dus je kunt het ook uitschakelen. Nu zitten we in de Afhaalkast. Ik neem je mee in hoe dit scherm is opgebouwd. Links bovenin zie je jouw initialen en hiermee kun je wisselen tussen collega’s. Rechts bovenin kun je middels het pijltje alle gevulde velden legen waardoor het scherm volledig wordt gereset. Onder het logo zie je twee tabbladen: met toevoegen scan je een recept om deze vervolgens op een locatie te leggen. Met ‘verwijderen’ pak je het fysieke recept uit het vak en scan je deze waardoor het definitief wordt verwijderd uit Recept Locatie. In de pop-up van Recept Locatie kun je altijd terugzien wanneer en hoe laat dit recept was verwijderd. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer een patiënt aangeeft het recept niet meer nodig te hebben of wanneer je de afhaalkast gaat opruimen. Hoe je de afhaalkast opruimt, leg ik je uit in een andere video.

Een 'normaal' recept inscannen

We starten met het inscannen van een recept. Eerst kies je of je het bericht direct wil versturen of op een later moment. Wanneer je voor de gekozen locatie geen berichtgeving hebt gekoppeld, wordt er uiteraard geen bericht uitgestuurd. Wanneer je het bericht op een later moment wil versturen, vink je het veldje ‘Direct versturen’ uit, en selecteer je vervolgens de datum middels de kalender en de tijd middels de klok. Daarna druk je op het veld achter ‘Recept’ zodat deze groen kleurt. Nu kun je eerst de barcode van het recept scannen en daarna de gewenste locatie. Na het succesvol scannen, zie je kort een melding. Gebruik je gesloten locaties zoals bijvoorbeeld een ladekast, dan biedt Recept Locatie hieronder inzicht in 5 eerstvolgende vrije vakken. Groen betekent dat er genoeg vrije vakken zijn op deze locatiecode en geel betekent dat de vakken op deze locatiecode bijna vol zijn. Zo hoef je nooit opzoek naar een leeg plekje in een la. Dit is alleen een advies en zeker niet verplicht, je kunt ook zelf gewoon een locatie zoeken.

Recept splitsen

Het kan natuurlijk ook zijn dat een recept meerdere geneesmiddelen bevat die op verschillende locaties moeten worden gelegd. Zoals bijvoorbeeld een 'normaal' geneesmiddel en een 'koelkast' geneesmiddel. Dan scan je eerst het recept in de kast en vervolgens hetzelfde recept nog een keer in de koelkast. Zoals je ziet geeft Recept Locatie bij de tweede scan een melding: 'wil je het recept splitsen of verplaatsen'? Je kiest voor 'splitsen'. Scan nu de 2e locatie. Het recept is nu gesplitst over deze 2 locaties. Dit kun je uitbreiden naar meerdere locaties door nogmaals te splitsen. Bij het oproepen van Recept Locatie vanuit jouw AIS zie je dan op welke locaties het recept ligt.

Recept verplaatsen

De optie verplaatsen kies je wanneer je een volledig recept wilt verplaatsen wanneer deze al een locatie heeft. Recept Locatie geeft dan wederom de melding: 'Splitsen of verplaatsen'. Je kiest nu voor ‘Verplaatsen’ en scant de nieuwe locatie. De patiënt ontvangt dan ook eventueel een nieuw bericht dat is gekoppeld aan de nieuwe locatie. Indien het recept al op meerdere locaties ligt en je wilt deze verplaatsen, krijg je na het drukken op ‘Verplaatsen’ een nieuw scherm te zien waarin je selecteert welke locatie of locaties je wilt verplaatsen. Druk vervolgens op ‘Geselecteerde vakken verplaatsen’ en scan daarna het nieuwe vak.

Recept combineren

Op het moment dat je een recept wil toevoegen aan vakje waar al een recept ligt, dan geeft Recept Locatie de melding 'combineren of vervangen', druk in dit geval op 'combineren'. Let op, in dit vak liggen nu meerdere recepten van eventueel verschillende patiënten.

Recept vervangen

Op het moment dat je een recept in een ogenschijnlijk leeg vak legt, maar waarvan het vorige recept niet goed is afgemeld bij afleveren, krijg je een melding: 'combineren of vervangen'. Druk nu op 'vervangen'. Het oude recept wordt dan alsnog afgemeld. Heel fijn, want dan krijgt de patiënt niet onnodig een herinneringsbericht dat er nog iets klaarligt.

Recepten actief combineren

Recept Locatie biedt de mogelijkheid om actief te combineren. Hiermee kun je recepten voor dezelfde persoon of hetzelfde woonverband makkelijk combineren. Bij het scannen van een recept krijg je dan namelijk een melding dat er voor deze persoon of dit adres er al iets in een ander vak ligt. Wanneer je dit recept wil combineren, selecteer je het vak waar je het nieuwe recept bij wilt leggen en druk vervolgens op ‘Combineer met geselecteerd vak’. Als je actief combineren wil gebruiken, kun je dit zelf activeren in de configuratie van Recept Locatie. Dat is ook het fijne aan Recept Locatie, je kunt het helemaal inrichten zoals jij dat prettig vindt! En wij helpen je daar natuurlijk ook graag bij met onder andere een andere video over de configuraties.

Recept apart plaatsen

Wanneer je het recept van dezelfde persoon of hetzelfde woonverband niet wil combineren, maar in een apart vak wil plaatsen, kies je voor 'apart plaatsen'. Hierna kun je een nieuwe locatie scannen. 

Je kunt ook altijd op 'Start opnieuw' drukken om de actie ongedaan te maken en opnieuw te beginnen.

Koelkastwaarschuwingen

Wanneer je een koelkastproduct niet op een koelkastvak scant, krijg je een waarschuwing: ‘Let op! Het recept is een Koelkastproduct’. Recept Locatie weet namelijk wanneer een product in de koelkast dient te liggen. Je kunt nu drukken op toch plaatsen buiten de koelkast of start opnieuw om hierna opnieuw te scannen in een koelkastvak. In de configuraties van Recept Locatie kun je zelf aangeven welke vakken als koelkast fungeren. Dit leg ik je uit in een andere video.

Bezorgwaarschuwingen

Wanneer je een recept - dat een bezorgindicatie vanuit het AIS heeft – scant op een vak, dan geeft de scanner de waarschuwing ‘HET RECEPT IS EEN BEZORGRECEPT’. Indien je dit toch in de afhaalkast wilt plaatsen, kun je drukken op ‘toch plaatsen’. Wanneer je een recept scant – dat al is aangemeld voor bezorging – kies je voor verplaatsen of splitsen, of start opnieuw om hierna opnieuw te scannen in de bezorgmodule. Hoe je de bezorgindicaties en ‘automatisch aanmelden voor bezorging' activeert, leg ik je uit in een andere video.

Tot zo ver mijn uitleg over de Afhaalkast op Mijn Webscanner. Veel succes!