Hoe ruim je de afhaalkast op? (Video)

In de voortgangsbalk van onderstaande video zijn hoofdstukken opgenomen, zodat je heel gemakkelijk per onderdeel door de video kunt navigeren. Ook kun je in de YouTube-speler rechts onderin drukken op 'CC' voor ondertiteling. 

Het opruimen van oude/vervallen recepten gebeurt via de knop 'Afhaalkast opruimen' in de Afhaalkast. Het onderstaande scherm opent. Hierin staan alle recepten die langer dan 30 dagen in de kast liggen, gesorteerd op vaknummer.

Dagen aanpassen

Het aantal dagen is aan te passen met de knoppen bovenaan in het scherm, klik vervolgens op de knop ‘zoeken’. Let op: wil je de gehele locatie opruimen, zet dan het aantal dagen op '0', zodat alle recepten worden getoond.

Sortering aanpassen en uitprinten

De sortering is aan te passen door op de kolomtitel te klikken. Indien nodig kan deze lijst geprint worden, door op knop ‘Lijst printen’ te klikken. Je kan er ook voor kiezen om alleen de geselecteerde regels te printen, kies dan de knop ‘Selectie printen’.

Door de knop ‘Alles selecteren’ worden alle regels geselecteerd en de knop ‘Niet selecteren’ zorgt ervoor dat alle selecties komen te vervallen. Bij de knop ‘Selecteer kastcode’ kan de kast/locatie gekozen worden waarvan je de oude recepten wil laten weergeven op het scherm.

Aangepast bericht versturen

Let op! Bij het opruimen van de Afhaalkast kan je een eigen aangepast bericht versturen onder de knop (Werkt tijdelijk niet ivm een BUG)

Je kan zelf een bericht aanmaken en deze selecteren op het moment van opruimen. Je kan ook een standaard berichtje nogmaals sturen, druk dan op de knop  

Oude recepten verwijderen

De oude recepten kunnen nu snel uit de kast gehaald worden, waarna ze allemaal verwijderd kunnen worden met de knop ‘Alle geselecteerde verwijderen’. Als je één regel wilt verwijden, ga dan op deze regel staan en druk op de knop ‘Verwijderen’.


Alleen voor Pharmacom-apotheken

Wanneer op het tabblad ‘Vervallen recepten’ wordt geklikt kan worden gezocht naar recepten die vervallen zijn. Deze recepten bevinden zich dan nog wel in de Afhaalkast en moeten worden verwijderd in zowel de fysieke kast in de apotheek en in de Afhaalkast in Recept Locatie.

In het tabblad ‘Vrije vakken’ kan worden ingezien welke locaties nog vrij zijn. Dit is nuttig i.c.m. een ladekast, zodat niet eerst alle lades hoeft te openen om te zien welke locaties er nog beschikbaar zijn.

Locatie staat nog in het AIS CGM

We krijgen geregeld de vraag van gebruikers van het AIS CGM dat de locatie niet in CGM verdwijnt na het opruimen van de afhaalkast. Dit klopt, als een recept niet wordt opgehaald in de apotheek is het de bedoeling dat het recept ook verwijderd wordt uit het AIS.