Recept markeren als meegenomen

Er zijn meerdere mogelijkheden om een recept te markeren als meegenomen, in dit item worden deze mogelijkheden toegelicht.

Markeren als meegenomen tijdens het aanmelden

Wanneer de bezorger elk pakket wat hij meeneemt in scant, kan hij deze direct markeren als meegenomen voor bezorging. Hiervoor hoeft alleen het vinkje ‘Recept nu meenemen voor bezorging’ aangevinkt te worden in het tabblad 'bezorging aanmelden' tijdens het inscannen.

Markeren als meegenomen van al aangemelde recepten 

In het tabblad ‘Bezorging meenemen’ staan alle recepten die vandaag bezorgd moeten worden in de linker kolom: Nog te bezorgen vandaag. Hier staan ook de automatisch aangemelde recepten. In het bezorgoverzicht kun je ook zien op welke manier er een bericht verstuurd is naar de patiënt. Door dubbel te klikken op de naam of het recept kun je zien dat er een SMS of e-mail is gestuurd.

Er zijn vijf manieren om deze recepten te markeren als meegenomen voor bezorging.

  1. Per recept met een barcode scan
  2. Per recept door selectie vanuit het overzicht
  3. Op basis van bezorger
  4. Op basis van bezorgroute
  5. Alle recepten van vandaag

Voor optie 1 kies je de bezorgen door op het pijltje te klikken onder ‘kies bezorger, scan recept’. Vervolgens kun je de recepten scannen die meegenomen dienen te worden. Druk daarna op de knop ‘Recept meenemen’.

Voor de overige opties zijn vier knoppen met acties te vinden. Door eerst een recept te selecteren en daarna op een van de knoppen te klikken, worden alle recepten die bij die bezorger/route/van vandaag horen geregisterd als meegenomen voor bezorging.

  • ‘Geselecteerd recept meenemen’ 
  • ‘Alles meenemen van’
  • ‘Alle geselecteerde route meenemen’
  • ‘Alles voor vandaag meenemen’
  • 'Alles meenemen van'

Keywords: Uitleg - Recept Locatie - Bezorgmodule - Mankeren - Meegenomen - Recepten - Bezorgen - Route - Bezorger - Vandaag - Scannen