RECLOC koppelen aan 'provider' ApotheekPartners in CGM

Voor de implementatiedatum realiseert CGM de koppeling met Recept Locatie van Apotheek Partners. In CGM worden op patiëntniveau én op receptregelniveau de gegevens gekoppeld aan een receptlocatie/lockercode. Daarvoor maakt CGM de receptlocatie RECLOC en koppelt deze aan provider ApotheekPartners. In dit item staan de stappen hiervoor beschreven.

Provider ApotheekPartners koppelen

Voor het koppelen van ApotheekPartners provider in CGM volg de onderstaande stappen.

  1. Open CGM
  2. Ga naar Stamgegevens -> Apotheken -> Receptlocaties
  3. Door het vullen van de Track & Trace provider bij een bestaande/andere ReceptLocatie kan Recept Locatie de gegevens ophalen zodra er recepten aan gekoppeld zijn:

Nadat CGM de receptlocatie RECLOC heeft aangemaakt moeten de patiënten worden gekenmerkt. Het kenmerken van de patiënten mag niet eerder dan 3 dagen voor de daadwerkelijke start met Recept Locatie gebeuren. Let op! Indien overstapt van een ander T&T mag je de ApotheekPartners provider pas koppelen op de dag van de implementatie zelf.

Het kenmerken van de patiënten kan op de volgende 2 manieren:

  1. Patiënten kenmerken per patiënt
    Het kenmerken per patiënt kan via de NAW gegevens:

  2. Patiënten kenmerken in bulk
    Het kenmerken van een grote groep patiënten kan via de functie: Patiënten -> Oproepen (NB: let op: een eventueel al gevulde receptlocatie wordt dan overschreven!). Ga naar de gemaakte oproep, klik deze aan, klik vervolgens op de knop -bekijk- onderin. Klik de functie -zet recept locatie- aan en klik op uitvoeren.


Recepten omzetten
Recepten die voor de activatie van de Recept Locatie koppeling zijn aangeschreven kunnen wel worden gescand in de Recept Locatie afhaalkast. Alleen is de patiëntinformatie Recept Locatie niet bekend, omdat Recept Locatie deze informatie niet meer ontvangt uit CGM. Deze informatie is namelijk al door de voorgaande T&T opgevraagd. Hierdoor ontvangt een patiënt bijvoorbeeld ook geen berichtje vanuit Recept Locatie. Voor de stappen van het omzetten van deze recepten klik hier.