Wat betekent 'cloudmigratie'?

Een cloudmigratie verwijst naar het proces waarbij wij onze bestaande databases overzetten naar een cloudgebaseerde (online) omgeving. Dit doen we om de betrouwbaarheid, beveiliging en snelheid van Recept Locatie te borgen. Hieronder lichten we dit toe.

Wat levert deze migratie op voor jouw apotheek?

We gaan de data naar de cloud migreren met als resultaat dat Recept Locatie sneller werkt. Dit ga je vooral merken met de pop-up die sneller wordt opgeroepen en Mijn Webscanner die razendsnel pakketjes inscant. Hierdoor worden de werkprocessen sneller en ontstaat er meer tijd voor het apotheekteam om zich volledig in te zetten als geneesmiddelen-expert.

Om de data naar de cloud te kunnen migreren gaan we alle Recept Locatie-data van jouw apotheek kopiƫren en daarna verplaatsen naar de cloud, dus naar een online server-omgeving. Hierdoor ontstaat er een back-up van data die veilig opgeslagen is op Nederlandse servers. We migreren data tot 18 maanden oud. Na de migratie verwijderen we dagelijks data ouder dan 18 maanden. Tegelijkertijd zullen we een lokale kopie van de gegevens op de server behouden om ervoor te zorgen dat Recept Locatie te allen tijde probleemloos blijft functioneren, zonder enige storing.

Let op: in deze nieuwe situatie is een Recept Locatie server dus nog steeds noodzakelijk om je dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Hoelang duurt deze migratie?

Samen met jou hebben gaan we een moment inplannen voor deze migratie die ongeveer maximaal 3 uur duurt. Een paar minuten voor de start van de migratie bellen we jouw apotheek zodat we zeker weten dat alles goed is voorbereid. Vervolgens voeren wij zelf op afstand via TeamViewer de migratie uit. Wanneer deze succesvol is afgerond, nemen we weer contact op met jouw apotheek.

Auteur: Paul Bergsma op 26-3-2024