Welke gegevens worden verwerkt in Recept Locatie?

Voor het verwerken van de recepten ontvangt Recept Locatie informatie uit het AIS. In dit item staat beschreven welke gegevens in Recept Locatie worden verwerkt en hoe Apotheek Partners de verwerking juridisch waarborgt. 

Persoonsgegevens in Recept Locatie

Wij verwerken voor onze software de volgende persoonsgegevens:

  1. Naam, adres, woonplaats
  2. Telefoonnummer
  3. E-mailadres
  4. Geboortedatum
  5. Geslacht
  6. Gegevens met betrekking tot de nationaliteit, gezondheid en of BSN nummers

Bovenstaande gegevens worden opgehaald uit het AIS via een beveiligde REST API koppeling.
Apotheek Partners beschikt over een werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging en maatregelen zijn getroffen om te voldoen aan het beveiligen van deze gegevens.

Juridische waarborging

Voor de juridische waarborging van het verwerken van de persoonsgegevens maakt Apotheek Partners gebruik van de onderstaande overeenkomsten:

  1. Verwerkersovereenkomst met ons als Track&Trace leverancier
  2. Verwerkersovereenkomst met het AIS
  3. Alle overeenkomsten moeten een geheimhoudingsclausule bevatten
  4. Privacyverklaring: de apotheek moet in een privacyverklaring vermelden dat de gegevens, de benodigde gegevens en niets meer, naar jullie doorgegeven worden in het kader van softwareleverancier en dus ‘verwerker’.

Uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is niet nodig. De KNMP geeft het volgende aan: Er hoeft geen uitdrukkelijke toestemming gevraagd voor te worden. Het AIS systeem mag immers niet meer met deze gegevens doen dan strikt noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden (doelbinding), zo volgt uit de AVG.

Op de site van KNMP is meer juridische informatie te vinden: https://www.knmp.nl/praktijkvoering/informatieveiligheid-en-privacy/wetten-en-regels-informatieveiligheid-en-privacy


Keywords: Recept Locatie - Privacy - AVG - Gegevens - Veiligheid - AIS - Verwerkersovereenkomst - Persoonsgegevens - Juridisch