Automatisch bezorging aanmelden

Recepten die een bezorgindicatie hebben in het AIS kunnen automatisch worden aangemeld in de Bezorgmodule. In dit item worden de stappen uitgelegd voor instellen van het automatisch aanmelden voor bezorgen. Wil je liever bezorgrecepten handmatig aanmelden, klik hier voor de uitleg daarover.

Proactief traceren activeren

Voor het automatisch aanmelden voor bezorging moet proactief traceren als eerst worden geactiveerd. Proactief traceren wordt gebruikt om recepten zichtbaar te maken in Recept Locatie vanaf het moment dat de recepten zijn aangeschreven in het AIS. Om 'proactief traceren' te activeren volg de onderstaande stappen:

  1. Open 'Configuratie' op de Recept Locatie server
  2. Ga naar het tabblad 'Email en SMS'.
  3. Onder het kopje 'Proactief traceren', zet je het vinkje bij 'Proactief traceren inschakelen' aan
  4. Er verschijnt een melding om een receptnummer in te voeren. Scan of vul het receptnummer in van een recent aangeschreven recept.
  5. Klik op 'Toepassen' en 'Opslaan'. Recept Locatie start opnieuw op. Proactief traceren is nu geactiveerd. 

Automatisch bezorging aanmelden Pharmacom, APRO en Farmasys

Voor het activeren van het automatisch aanmelden van bezorgen voor Pharmacom, APRO of Farmasys, zet je het vinkje bij 'Automatisch bezorging aanmelden' aan. Klik op 'Toepassen' en 'Opslaan'. Recept Locatie start opnieuw op. Vanaf nu worden bezorgrecepten automatisch aangemeld voor bezorgen. Recept Locatie neemt de bezorginformatie uit het AIS over. Ook de bezorgdatum die is aangegeven.

Automatisch bezorging aanmelden CGM

Voor het activeren van het automatisch aanmelden van bezorgen voor CGM moet er gebruik worden gemaakt van bezorg lockers. Indien je nog geen bezorglockers hebt moet je deze eerst aanmaken in CGM. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar de stamgegevens in CGM
  2. Klik op 'Apotheek' en daarna op 'Recept Locaties'
  3. Maak een nieuwe locker aan.
  4. Koppel deze aan de ApotheekPartners provider. Zie de stappen uit dit item voor het koppelen.

Wanneer je de bezorglocker hebt aangemaakt kan deze worden toegevoegd in Recept Locatie en het automatisch aanmelden voor bezorgen worden geactiveerd. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  1. Open 'Configuratie' op de Recept Locatie server
  2. Ga naar het tabblad 'Email en SMS'.
  3. Onder het kopje 'Proactief traceren', zet je het vinkje bij 'Automatisch bezorging aanmelden' aan. 
  4. Vul bij het vakje 'CGM bezorgkluizen' de bezorglocker in. Op het moment je gebruikt maakt van meerdere bezorglocker voer je ze allemaal in en scheidt je ze d.m.v. een puntkomma. Bijvoorbeeld: BEZ1;BEZ2;
  5. Klik op 'Toepassen' en 'Opslaan'. Recept Locatie start opnieuw op. Het automatisch aanmelden voor bezorging is geactiveerd.

De bezorglockers moeten gekoppeld worden aan de patiĆ«nten waarvan hun medicatie wordt bezorgd. Op het moment dat de bezorglocker in de NAW-gegevens van de patiĆ«nt staat, wordt het recept na aanschrijven automatisch aangemeld. Recept Locatie neemt de bezorginformatie uit CGM over. Alleen de bezorgdatum niet. De recepten worden standaard aangemeld voor 'vandaag'. 


Keywords: Vraag/Probleem - Recept Locatie - Bezorgmodule - Invoeren - Bijwerken - Bezorging - Proactief traceren - Pharmacom - CGM - Meenemen