Wachtwoord aanmaken voor de bezorger

Voor het gebruik van de Bezorgapp moet er voor de bezorgers een wachtwoord worden aangemaakt. In dit item worden de stappen toegelicht voor het instellen van een wachtwoord. Het instellen van een wachtwoord voor de bezorger is een eenmalige handeling.

Stap 1: Bezorger toevoegen

Voeg een bezorger toe binnen in de Bezorgmodule tabblad ‘Bezorging aanmelden’. Klik op de pijl bij ‘Bezorger’ en kies daar ‘Voeg nieuw toe…’. Er verschijnt een pop-up waar je de naam en het telefoonnummer van de bezorger kan invoeren.

Stap 2: Link versturen

Om het wachtwoord voor de Bezorgapp in te stellen moet er een SMS worden verstuurd met daarin een eenmalig link voor de bezorger. Voor het versturen van deze link ga naar het tabblad 'Bezorging meenemen' in de Bezorgmodule. In de middelste kolom vind je de knop 'SMS eenmalige link naar bezorger'. Klik hier op.

Nadat je de knop hebt aangeklikt verschijnt er een scherm. Selecteer de naam van de zojuist toegevoegde bezorger. Het telefoonnummer van de bezorger wordt automatisch weergegeven. Klik op de knop ‘Verstuur SMS verstuurd met link’ om een SMS naar de bezorger te sturen. Je krijgt een melding dat er een bericht is verstuurd. Klik op 'OK'. 

Let op! De link in deze SMS is voor eenmalig gebruik. Na het instellen van het wachtwoord moeten de bezorgers de bezorgapp raadplegen via bezorgen.receptlocatie.nl. Dus niet meer via de link in de SMS.

stap 3: Wachtwoord instellen

De bezorger heeft een sms ontvangen met daarin de link. Open de link. 


Klik op 'Nu wachtwoord instellen''. Voer een wachtwoord in en herhaal deze. Het wachtwoord moet uit minimaal 8 karakters bestaan. Klik op 'Wachtwoord instellen'.

Je bent nu ingelogd in de Bezorgapp. De recepten die zijn gekoppeld aan de bezorger zijn te zien in het overzicht van de Bezorgapp.



Stap 4: Bezorgapp beveiligen

Voor het beveiligen van de Bezorgapp zijn er twee opties. 

  • Optie 1: One-factor authentication
    De Bezorgapp is beveiligd met alleen een wachtwoord.

  • Optie 2: Two-factor authentication
    De Bezorgapp is beveiligd met een wachtwoord en OTP (One Time Password)
    Een OTP wordt gebruikt  wordt om diensten in de cloud, persoonlijke credentials en gegevens te beschermen. Meer specifiek gezegd is het een reeks cijfers die automatisch worden gegenereerd om voor één enkele inlogpoging te worden gebruikt. Deze kunnen naar de telefoon van de gebruiker worden verzonden via SMS of pushbericht. OTP's minimaliseren het risico op frauduleuze inlogpogingen en daarmee het risico op diefstal van data. OTP’s komen voor in allerlei vormen en maten, maar voegen altijd een extra laag authenticatie toe.

    Het versturen van een OTP kan je als volgt uitvoeren. In de Bezorgmodule ga naar het tabblad 'Bezorging meenemen'. Klik op 'SMS eenmalige link naar bezorger' in de middelste kolom. Er verschijnt een scherm, selecteer de desbetreffende bezorger en klik op 'Gebruik eenmalige code (OTP)'.  Er is een code zichtbaar. Vul deze code in op de Bezorgapp. Daarna wordt gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Je bent nu ingelogd in de Bezorgapp.

Stap 5: Webapplicatie voegen aan het startscherm

De bezorgapp is een webapplicatie die zich gedraagt als een app. Het is een URL die wordt aangeroepen. Voor het toevoegen van de Bezorgapp aan het startscherm van jouw smartphone, volg de stappen uit dit item.

Inloggen in de Bezorgapp

Nu alles is ingesteld kan je inloggen in de Bezorgapp. Open hiervoor je snelkoppeling op het startscherm of ga naar de website: bezorgen.receptlocatie.nl.

  • Bij 'Apotheek' vul je de inlogcode in van de apotheek. De inlogcode van de apotheek kan je vinden in door naar 'Configuratie' te gaan op de Recept Locatie server. Ga naar het tabblad 'Bezorging'. Onder het kopje 'Bezorg applicatie' staat de inlogcode.
  • Bij 'Bezorger' vul je de naam van de bezorger in. Let op! De Bezorgapp is hoofdletter gevoelig. De naam van de bezorger moet precies zo worden ingevuld als dat het is ingesteld in Recept Locatie. 

  • Klik op 'Aanmelden'. Vul je  OTP-code en/of wachtwoord in. Je bent nu ingelogd in de Bezorgapp.



Keywords: Uitleg - Recept Locatie - Bezorgmodule - SMS - Bezorger - Link versturen - Wachtwoord - Bezorgapp - Bezorgapplicatie - Applicatie- Eenmalig gebruik