06-2020 | Extra Release notes juni 2020

We hebben een paar mooie vernieuwingen doorgevoerd. Graag informeren wij je hierover.


Farmasort koppeling (Speed-, Roto- of Easyfiller) 

We hebben de koppeling met Farmasort uitgebreid. We sturen nu extra informatie naar de Autofiller (generieke naam): 

  1. Bezorginformatie
  2. Bijpakkerlocaties 

Een bijpakkerlocatie kan een locatie zijn waar je al lokale voorraad klaar hebt staan, waar een kwitantie ligt of een GIP formulier. Wij hebben de S/T/U letter hiervoor gereserveerd. Deze sturen we dus standaard mee.

Hier een afbeelding van een etiket waarbij je kan zien hoe een locatie weergegeven wordt op een Autofiller-etiket:

Bezorginformatie kan zijn: dat het een bezorgkenmerk heeft en eventueel aanvullende informatie die je in Pharmacom hebt gezet onder nr 15. Zie de afbeelding hieronder:

Kijksluiter

Verbeterde zoekopdracht:  Voorheen zocht Recept Locatie op medicijnnaam naar een Kijksluitervideo. Vanaf heden wordt er op medicijncode naar een passende Kijksluiter video gezocht. Deze zoekopdracht is de meest efficiĆ«nte manier om de juiste Kijksluitervideo te generen. 

AVG: de koppeling is volledig AVG proof gemaakt. We verstuurden, in geval van Pharmacom en Farmasys, eerst een link naar de juiste video per SMS/email. vanaf heden checken we eerst of iemand de app van Kijksluiter gebruikt. Zo ja, dan sturen we de link met de juiste video naar de app. Zo nee, dan sturen we alleen nog maar een generieke link naar de website van Kijksluiter. Dus geen link meer naar een geneesmiddel-video. Dit is minder gericht, maar wel veilig en we moeten ons houden aan de privacy regels.

CGM: ook hebben de Kijksluiter koppeling verbeterd voor CGM apotheken. Omdat we vanuit CGM geen geneesmiddelinformatie doorkrijgen zoals een barcode of een ZInr, kunnen we niet zoeken naar gerichte Kijksluitervideo's. Maar dat hebben we samen met Kijksluiter toch weten op te lossen! We hebben een zogenaamde picklist aangemaakt. Hoe werkt het?

1. Zodra je binnen de pop-up van Recept Locatie klikt op 'zoek op Kijksluiter video' dan komt er een veldje tevoorschijn. 

2. Typ hier de eerste letters van het geneesmiddel in (als er meerdere geneesmiddelen zijn, krijg je ook meerdere veldjes). 

3. Zodra je de eerste letter intypt, zoek Recept Locatie in een picklist van Kijksluiter naar een overeenkomst en genereert het systeem video suggesties. Je klikt degene aan die je nodig hebt.

4. De link wordt verstuurd volgens de AVG procedure zoals hierboven beschreven. Dus link met video naar app, geen app, dan een generieke link per email/SMS.

Voor afbeeldingen, bekijk deze link.

Wil je ook de koppeling met de Speed- of Rotofiller uitbreiden? Laat het ons weten. Hier zijn eenmalige (ontwikkelings-)kosten aan verbonden.

Zijn er nog onduidelijkheden n.a.v. bovenstaande? Mail naar: mijke@apotheekpartners.nl