11-2023 | Release Notes november 2023

Samenvatting

Het is niet lang geleden sinds de laatste release en wij staan alweer in de startblokken om een SinterklaasRelease van Recept Locatie, nog vóór pakjesavond, naar jouw apotheek te verschepen. 🚀 🎁 In deze mail lees je meer over de verbeteringen binnen de Koeriermodule, de RoboWall-koppeling, de Bezorgmodule, snelle sorteerlocaties en meer! Lees hieronder gauw meer.

De Koeriermodule

Na de vorige release hebben we feedback ontvangen waarmee we de Koeriermodule hebben verbeterd. Hier volgen de verbeteringen:

  • De Koeriermodule hebben we geoptimaliseerd, zodat jij sneller kunt werken. Binnen de Koeriermodule wordt het ‘overzicht’ tabblad gevuld met recepten van afgelopen 2 weken. Hierdoor laadt de gehele module sneller, dus ook wanneer je de module opent. Uiteraard kun je nog steeds de filters gebruiken om recepten uit een verder verleden op te zoeken.
  • Vanuit de Koeriermodule was het verplicht om een aanhef mee te sturen met het pakketje. Op verzoek van apotheken hebben wij deze aanhef niet meer verplicht gesteld. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld ook pakketten verstuurt naar bedrijven zonder aanhef.

Dagelijkse automatische herstart Recept Locatie

Vanaf nu herstart Recept Locatie automatisch om middernacht. Hiermee borgen we de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatie: het geheugen wordt vrijgemaakt, het verbetert algehele prestaties, het kan direct eventuele updates uitvoeren, het ruimt tijdelijke bestanden op en het beëindigt oude sessies en verbindingen. Het eindresultaat is een snelle en betrouwbare versie van Recept Locatie.

Bezorgmodule

  • Op basis van wensen uit de apotheek staan de bezorgroutes nu op alfabetische volgorde. Hierdoor kun je de gewenste bezorgroute gemakkelijker vinden en werk je dus sneller en efficiënter. Wil jij ook met samenwerkende apotheken bezorgen vanuit één apotheek. Stuur ons dan een bericht zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.
  • Bij het aanmelden van bezorgrecepten werd het aangepaste bezorgadres niet juist getoond in het laatst gescande recept. Dit hebben we opgelost en wordt nu wel juist getoond.
  • Vanaf nu worden de bezorgroute en -datum vanuit APRO doorgegeven aan Recept Locatie. Hierdoor hoef je deze bij aanmelden voor bezorgen niet meer handmatig te selecteren . Dit levert je tijd op in de apotheek. Daarnaast is het minder foutgevoelig en kun je op de meest effectieve manier communiceren met je patiënten.

Mijn Webscanner: receptnummer bij verkeerd sorteren

Wanneer je via Mijn Webscanner verkeerd sorteert, werd niet het desbetreffende receptnummer getoond. Vanuit de apotheek kregen we terug als feedback dat dit flink wat uitzoekwerk oplevert wanneer je het pakketje al in een bak hebt gelegd. Doordat wij nu het receptnummer tonen, kun je sneller het betreffende pakketje terugvinden en opnieuw sorteren. Dit levert tijd en gemak op.