05-2023 | Release notes mei 2023

Samenvatting

Maandagavond 22 mei gaan we een nieuwe release van Recept Locatie uitrollen! Hierbij zetten we weer een volgende grote stap binnen de centralisatie, wordt het inscannen van baxterrollen verbeterd, hebben we de bug 'dubbel verplaatsen' op de displayscanner opgelost en krijgt het Recept Locatie-dashboard aanvullende kleuren. Lees gauw verder!

Let op! Het is belangrijk dat je de server van Recept Locatie aanstaande maandagavond aan laat staan, zodat wij de nieuwe versie kunnen installeren. Jij hoeft verder niets te doen, alles gaat automatisch.


Baxterrol: mensnummer wordt gekoppeld aan receptnummer

Op dit moment wordt het mensnummer gekoppeld aan het eerst bekende recept in Recept Locatie. Dit verandert: je blijft het mensnummer inscannen, maar deze wordt nu gekoppeld aan het receptnummer van de baxterrol. Dit heeft als voordeel dat de baxterrollen niet meer dubbel in de bezorgmodule komen te staan en de historie per receptregel geschreven gaat worden i.p.v. telkens opnieuw op het mensnummer. Als er voor de patiënt geen recept met een baxterindicatie bekend is, zal het recept toch op mensnummer zichtbaar worden in Recept Locatie. 


BUG opgelost: 2 keer verplaatsen op de displayscanner

In de vorige release bleek een BUG te zitten die door onze gebruikers is gemeld. Namelijk: bij het verplaatsen van een pakketje op de displayscanner werd er 2 keer om deze handeling gevraagd. Dit is in deze release weer teruggebracht naar 1 keer.


Aanvullende kleuren in Recept Locatie dashboard

Om jouw apotheek nog snellere en betere service te kunnen bieden, kan de blauwe verticale balk een ander kleurtje krijgen. Wanneer de Recept Locatie server verbonden is met de cloud, wordt de balk turquoise. Wanneer de cloudverbinding wegvalt, wordt de balk rood. Maak je gebruik van Mijn Recept Locatie of van de Robowall koppeling, wordt de balk geel. Als er niets is veranderd aan de situatie, blijft deze gewoon donkerblauw. Handig hè!


Voorbereiding centralisatie

Zoals je wellicht al weet leggen we de laatste hand aan de centralisatie binnen Recept Locatie. We zijn nu in staat om meerdere lokale databases te dupliceren naar de cloud en die met elkaar te koppelen. Op dit moment zijn we de eerste apotheken aan het migreren. In de volgende release zal dit gereed zijn voor gebruik. Wil je hier gebruik van gaan maken, laat het vooral weten!