Pakketdienstmodule: PostNL

De reden dat wij de koppeling hebben ontwikkeld met PostNL is om met 1 scan pakketjes aan te melden bij PostNL en direct een label printen. Daarnaast zie je de Track & Trace informatie van PostNL terug in de pop-up van Recept Locatie in je AIS.

Voorbereiding

Op het moment dat je hebt aangegeven te willen starten met de koppeling tussen Recept Locatie en PostNL, gaat Apotheek Partners de gehele voorbereiding starten.

Wat moet je zelf doen?

  • Is er al een contract met PostNL?
    Nee: neem contact op met PostNL sales om een contract af te sluiten en laat Apotheek Partners weten als dit gelukt is en geef contractnummer door.
    Ja: Geef aan Apotheek Partners het contractnummer/klantnummer en klantcode door.
  • API beheren, er moet een API-sleutel worden aangemaakt. Deze API is een belangrijk onderdeel om de koppeling te laten werken met PostNL. Omdat eerst het PostNL verzendlabel goedgekeurd moet worden maken we eerst een test sleutel aan. Deze test sleutel wordt Sandbox sleutel genoemd. In onderstaande afbeeldingen kan je zien hoe je deze kan aanvragen. Wanneer de Sandbox-sleutel is aangemaakt geef je deze door aan Apotheek Partners. Kan je na het volgen van de onderstaande stappen de API-sleutel niet vinden? Volg de stappen uit dit item.

afbeelding


  • Voor het printen van de PostNL-labels is het nodig dat je een labelprinter aanschaft die 10x15cm labels kan printen (Zebra of Dymo);

  • Stel de labelprinter in op de computer waar je de PostNL pakketjes gaat inscannen. Nb: Op deze PC moet ook de Recept Locatie server (kopie) geïnstalleerd zijn (zie link voor instructie).
    1. Vervolgens ga je controleren of de labelprinter is aangesloten,
    2. Printers & scanners zoeken in Windows balk > openenen
    3. Zoeken naar zDesigner of Dymo printer en toevoegen
    4. Klik op de printer > Beheren > Printereigenschappen > Deze printer delen 
    5. In de printereigenschappen > etikettype toevoegen > Noem deze A6
    6. Etiketbreedte 10,40 cm & etikethoogte 14,80 cm

  • Testen: Geef door aan Apotheek Partners dat alles gereed is voor het testen. Wanneer een testlabel is geprint moet deze door de apotheek worden doorgestuurd naar PostNL. Om het label te beoordelen moet een hoge resolutie van het label met daaronder een meetlint gemaakt worden. Deze moet opgestuurd worden naar digitaleklantsupport@post.nl. Als PostNL de label goedgekeurt wordt dan wordt een Productie-sleutel aangemaakt en deze geef je weer door aan Apotheek Partners.
  • Start gebruik Recept Locatie met PostNL koppeling.


Mochten er nog vragen zijn over deze koppeling dan kan je altijd een berichtje sturen via de chat op onze website www.apotheekpartners.nl.


Keywords: Recept Locatie - Koppeling - Pakketten - Postnl - Post NL - T&T - Track & Trace