AMP

De reden dat wij de koppeling hebben ontwikkeld met AMP is om met 1 scan pakketjes aan te melden bij AMP en direct een label printen.

Voorbereiding

Op het moment dat je hebt aangegeven te willen starten met de koppeling tussen Recept Locatie en AMP, gaat Apotheek Partners de gehele voorbereiding starten.

Wat moet je zelf doen?

  • Is er al een contract met AMP?
    Nee: neem contact op met AMP sales om een contract af te sluiten en laat Apotheek Partners weten als dit gelukt is en geef contractnummer door.
    Ja: Geef contractnummer door aan Apotheek Partners.

  • Voor het printen van de AMP-labels is het nodig dat je een labelprinter aanschaft die 10x15cm labels kan printen (Zebra of Dymo);

  • Stel de labelprinter in op de computer waar je de AMP pakketjes gaat inscannen. Nb: Op deze PC moet ook de Recept Locatie Client (kopie) geïnstalleerd zijn (zie link voor instructie).
    1. Vervolgens ga je controleren of de labelprinter is aangesloten,
    2. Printers & scanners zoeken in Windows balk > openen
    3. Zoeken naar zDesigner of Dymo printer en toevoegen
    4. Klik op de printer > Beheren > Printereigenschappen > Deze printer delen 
    5. In de printereigenschappen > etikettype toevoegen > Noem deze A6
    6. Etiketbreedte 10,40 cm & etikethoogte 14,80 cm

  • Om uiteindelijk een pdf te kunnen genereren om te printen, is de software Adobe Acrobat Reader vereist. Installeer deze via deze link: https://get.adobe.com/nl/reader/ 
  • Vervolgens dien je deze software als 'Standaard' in te stellen voor het openen van .pdf-bestanden. Dit doe je door met de rechtermuisknop op een willekeurig .pdf-bestand te klikken, 'openen met', 'andere app', 'altijd gebruiken' aanvinken, 'Adobe Acrobat Reader' kiezen.
  • Belangrijk: Adobe Acrobat Reader dient altijd open te staan op de achtergrond! 

De uitvoering

Tijd om aan de slag te gaan. We beginnen met de voorbereiding! Doorloop onderstaande stappen:

Er wordt (nog) geen bericht naar patiënt gestuurd vanuit recept locatie. Bij AMP worden de berichten door AMP verstuurt "Apotheek Transvaal heeft een pakket voor u aangemeld"

  1. Pakket aanmelden
    Wanneer je een pakket wilt aanmelden voor AMP open je het tabblad AMP en je scant de barcode van het rug etiket. Dan wordt alle informatie automatisch ingevuld. Je kan hier als het nodig is nog informatie toevoegen, zoals een bezorgmoment of een afwijkend adres.


  2. Label printen
    Klopt alle informatie? Dan geef je een akkoord en wordt het label geprint. Je kan deze direct plakken op het pakketje dat je gaat versturen. Hiermee heb je direct het pakket gefrankeerd! De pakketten worden opgehaald door AMP in de apotheek.

    Als je printer niet goed heeft geprint kun je het label nogmaals printen. Scan het recept opnieuw en klik op alleen label printen.

Succes en plezier! Mochten er nog vragen zijn over deze koppeling dan kan je altijd een berichtje sturen via de chat op onze website www.apotheekpartners.nl.