07-2023 | Release notes juli 2023

Samenvatting

De belangrijkste nieuwe functie: centralisatie. We hebben ook verschillende bugs opgelost en ontwikkelverzoeken uitgevoerd. Hieronder vertellen we graag meer.

Alle informatie van een recept in elke apotheek inzichtelijk in de pop-up

De centralisatie is live en dat is goed nieuws, want steeds meer apotheekgroepen gaan centraal werken. Vanaf nu kun je het hele proces van elk recept van je eigen en de andere apotheken direct zien in de pop-up, van aanschrijven tot afleveren. 

Centraal distribueren

Daarnaast zien we de trend dat er vanaf 1 locatie (apotheek of hub) recepten worden aangeschreven en klaargemaakt voor de verschillende apotheken en vanaf die centrale locatie ook worden gedistribueerd. Om Recept Locatie hiervoor te kunnen gebruiken, hebben we onze software op vele fronten herschreven (refactoring). Op het eerste gezicht lijkt het alsof er weinig wordt ontwikkeld, maar achter de schermen is dit de grootste wijziging die we tot nu toe hebben uitgevoerd. Hierdoor hebben we een stevige basis gelegd voor deze centralisatie en andere toekomstige functionaliteiten.

Starten met centralisatie?

Na een testfase van twee maanden is de centralisatie beschikbaar voor alle apotheekgroepen. Dit betekent echter niet dat je er automatisch mee kunt gaan werken, omdat een op maat gemaakte implementatie vereist is. Wil je centraal werken? Stuur ons dan een chat of mail.

Filteren in bezorgoverzicht

We hebben nieuwe filters in de bezorgmodule ontwikkeld en geplaatst onder de tabbladen 'Sorteren' en 'Bezorging meenemen':

  • Bezorger
  • Routes
  • Dag
  • Apotheek (alleen als de apotheek deel uitmaakt van een centralisatie)
  • Koelkastartikel

Snelheid displayscanner

De software voor de displayscanner is geoptimaliseerd waardoor de snelheid is verhoogd. 

Opgeloste bugs

Het identificeren en oplossen van bugs is een continu proces om de kwaliteit en stabiliteit van onze software te verbeteren. Ook in deze release hebben we er weer een aantal kunnen oplossen:

  • Het vak 'Overzichten per dag' in de bezorgmodule onder het tabblad 'Bezorger overzicht' werkt weer (dit werkte niet meer sinds de vorige release).
  • De knop 'Nieuwe Invoer' op de displayscanner werkt weer.
  • De Buren Kluis-koppeling toont weer automatisch het te betalen bedrag voor CGM-apotheken. Voor andere AIS’en werkte dit altijd al.
  • Farmakoerier ontvangt nu bij CGM-apotheken de volledige naam van de patiënt (voorheen alleen de meisjesnaam).
  • De juiste bezorgdatum wordt getoond bij het aanmelden voor bezorgen in het tabblad ‘Aanmelden voor bezorgen’.

Opgeleverde ontwikkelverzoeken

Uiteraard blijven we ook werken aan ontwikkelverzoeken die vanuit de gebruikers van Recept locatie worden ingediend. Hieronder lees je welke verzoeken we hebben opgepakt:

  • De foutmeldingen bij het sorteren op de displayscanner staan nu in een rood vlak (voorheen was dit vlak wit).
  • Tijdens het sorteren op de displayscanner kan de melding 'Dit recept is al gesorteerd' nu geconfigureerd worden. Je kunt deze melding dus zelf aan- of uitzetten op het scherm van je displayscanner.
  • De (fiets)koerier ontvangt nu de e-mailadressen van de patiënt, zodat de koerier hen op de hoogte kan stellen van de receptstatus.
  • De Koeriermodule neemt automatisch de bezorgopmerking van het recept over en plaatst deze in het veld 'Opmerking Bezorger'.

Shuttle-pc gebruikers opgelet!

De nieuw toegevoegde filterknoppen in de Bezorgmodule nemen extra ruimte in bovenaan het scherm. Vanwege beperkte schermresolutie op de Shuttle zullen de volgende twee knoppen van de Shuttle verdwijnen van de tabbladen 'Bezorging sorteren' en 'Bezorging meenemen':

  • 'SMS eenmalige link naar bezorger' (deze knop is nog wel te vinden onder het tabblad 'Bezorgeroverzicht').
  • 'Lijst printen' (deze knop is nog wel te vinden onder de tabbladen 'Bezorgoverzichten' en 'Na bezorging').

Sneak preview naar de volgende release

Deze zomer staat er weer iets groots te gebeuren, want we gaan aan de slag met de nieuwe software voor onze displayscanner. Met deze ontwikkeling kun je een aanzienlijke verbetering in de prestaties van de scanner verwachten, evenals de toevoeging van nieuwe functionaliteiten die jouw werk naar een hoger niveau zal tillen. Zie hieronder een sneak preview! We kijken vol enthousiasme uit naar de volgende release! Tot dan en Happy Tracking!