Overstappen naar de nieuwe software (Mijn Webscanner)

Hoera! De nieuwe software is live!  

In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk overstapt op de nieuwe software.

Voorbereiding

  1. Geef bij Apotheek Partners aan dat je wil starten met de nieuwe software. I.v.m. aangescherpte beveiliging log je in de nieuwe app in met een gebruikersnaam en wachtwoord in plaats van met de OC/agb code. Apotheek Partners ontvangt van jou graag het emailadres waarmee je wilt inloggen, zodra we deze van je ontvangen hebben sturen we je een e-mail om een wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord bedenk je zelf en het is dus handig dat je deze goed bewaard. Apotheek Partners kan het wachtwoord NIET inzien. Zonder gebruikersnaam en wachtwoord is het helaas niet mogelijk om de app te gaan gebruiken!
  2. Verwijder indien nodig de oude snelkoppeling van het startscherm van de scanner. Dit doe je door de snelkoppeling aan te klikken, lang vast te houden en te verslepen naar het vakje "Verwijderen" boven in het scherm

Activatie op de scanner

  1. Activeer het toetsenbord op de scanner. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit moet doen (Klik op de link)
  2. Controleer in de Google Play Store op de scanner of de meest recente versie van Google Chrome is geïnstalleerd. Deze kan je indien nodig bijwerken of downloaden in de Google Play Store. Maak een Google-account aan, log in op de Google Playstore en zet het vinkje aan bij ‘automatisch updaten’ zodat je dit niet meer handmatig hoeft te doen.
  3. Ga naar Google Chrome en verwijder daar de Cookies én Cache
    • Klik rechtsboven op de 3 puntjes
    • Kies voor "Geschiedenis"
    • Klik op 'Browsegegevens wissen"
    • Selecteer bij Periode: "Alles"
    • Zorg ervoor dat de vakjes "Browsegeschiedenis, Cookies & Gecachete afbeeldingen en bestanden" zijn aangevinkt en klikt op: "gegevens wissen"
  4. Installeer de webpagina als app op de scanner
    • Ga naar Google Chrome 
    • Voer de link in die je van Apotheek Partners hebt ontvangen; let op dit verschilt per apotheek! 
    • Installeer de webpagina als app op het startscherm van je displayscanner. Dit kan via de 3 witte puntjes boven in het scherm. Zie het filmpje hieronder voor een korte uitleg. 
  5. Vul nu de gebruikersnaam en het wachtwoord in om in te loggen

Na het volgen van bovenstaande stappen ben je klaar om Mijn Webscanner te gaan gebruiken!