09-2023 | Release Notes september 2023

Samenvatting

De zomer is voorbij en we hebben hard gewerkt. We zijn enorm blij en trots dat we na een half jaar ontwikkelen deze release kunnen aanbieden aan jouw apotheek. In deze release notes lees je alle informatie over de nieuwe release van Recept Locatie van 25 september, met als belangrijkste ontwikkeling: de volledig nieuwe webapp voor de webscanner van Recept Locatie en hoe je je daarvoor aanmeldt. Daarnaast hebben we ook vernieuwingen doorgevoerd in de (fiets)koeriermodule. Hieronder lees je meer.

Mijn Webscanner

Vanaf morgen kan jouw apotheek starten met het gebruik van Mijn Webscanner. Dit is de nieuwe software voor de webscanner van Recept Locatie.

We ontvingen veel vragen met betrekking tot de stabiliteit, traagheid en onduidelijke meldingen in de webscannersoftware. Om alles in één keer aan te pakken, hebben we een nieuwe, snelle software ontwikkeld voor de scanner. In onze blog lees je het achtergrondverhaal.

Wat de nieuwe software betekent in de praktijk voor jouw apotheek:

  • De app werkt snel en stabiel.
  • De functionaliteiten zijn verbeterd, waardoor acties sneller afgehandeld kunnen worden.
  • Nieuw! De beveiliging is verhoogd: in plaats van de OC- of AGB-code log je eenmaal per jaar in met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Nieuw! Het design is nieuw en geluiden en kleuren zijn beter en duidelijker.
  • Nieuw! Inzicht in vrije vakken in de app, waardoor het opbergen van pakketjes in de afhaalkast makkelijker en sneller gaat.
  • Nieuw! Je kunt pakketjes verwijderen uit de afhaalkast.
  • Nieuw!  Vanaf nu kun je zelf een datum én tijd kiezen waarop het berichtje verstuurd wordt.
  • In de app kun je de sorteermodule gebruiken, waarmee het sorteren van pakketjes op sorteerlocaties eenvoudiger is. Er is ook direct een controle op postcode (optionele functies).
  • In de app kun je, zoals je gewend was, nog steeds aanmelden voor bezorgen. Maar met de nieuwe app kun je ook pakketjes 'meenemen voor bezorgen'. De bezorger heeft dus geen aparte computer meer nodig, maar kan ook de app gebruiken! 
  • Mijn Webscanner kan ook op een computer gebruikt worden waardoor het installeren van een client vaak niet meer nodig is.

Wil je aan de slag met Mijn Webscanner voor Recept Locatie? Meld je dan aan via onderstaande knop of via deze link. Na het voltooien van je aanmelding, ontvang je onmiddellijk een bevestiging. De instructies worden op een later tijdstip verstrekt. We willen alle apotheken zo snel mogelijk activeren, maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

In principe kun je de instructie zelf uitvoeren. Mocht je het fijn vinden dat we met je meekijken, dan maken we hiervoor een belafspraak.

Nog een kleine tip van ons: met een pistool wordt scannen nog makkelijker en leuker. Deze kun je bestellen via o.a. deze link.

Vernieuwingen in de (fiets)koeriermodule

Voor de koppeling met de (fiets)koeriers hebben we een aantal vernieuwingen doorgevoerd:

  • We vragen niet meer om updates over de status van recepten die al zijn afgeleverd, maar enkel van recepten die nog in het proces zijn. Hierdoor kunnen we meer snelheid garanderen.
  • Het vernieuwen van de status gebeurt niet meer automatisch op de achtergrond. Het verversen gebeurt nu alleen wanneer er in de (fiets)koeriermodule op de 'Ververs status'-knop wordt geklikt. Dit om de servers van de (fiets)koeriers niet onnodig te overbelasten.
  • De 'Ververs status'-knop wordt na een verversing voor 2 minuten onbruikbaar, om te voorkomen dat de aanroep meerdere keren wordt uitgevoerd. Na 2 minuten kun je deze weer gebruiken.
  • Naast de 'Ververs status'-knop komt te staan wanneer de status voor het laatst is bijgewerkt.

Zie hieronder een screenshot van de nieuwe situatie.