10-2023 | Release Notes oktober 2023

Samenvatting

Slechts een maand geleden brachten we onze laatste release uit met o.a. Mijn Webscanner, en raad eens? Het is nu alweer tijd voor de volgende! We kunnen niet wachten om je te laten zien wat we in petto hebben! 💥🚀 Op deze pagina lees je alle informatie over de nieuwe release van Recept Locatie met als belangrijkste ontwikkelingen: verbeteringen in Mijn Webscanner en de Koeriermodule. En de uitbreiding van 2 naar naar 6 locaties in de Nazendingmodule! Hieronder lees je meer.

Mijn Webscanner

Na de vorige release hebben we feedback ontvangen waarmee we Mijn Webscanner konden gaan perfectioneren. Hier volgen de verbeteringen:

  • Wanneer je gebruik maakt van de Nazendingmodule, kun je nu ook in de Afhaalkast van Mijn Webscanner de receptregels op een nazendinglocatie scannen. Maak je nog geen gebruik van de Nazendingmodule en wil je dit wel, stuur ons dan een berichtje.
  • Wanneer een vak bezet was, werd niet weergegeven door welk recept. Vanaf nu zie je welk recept het vak bezet houdt.
  • De schermresolutie van de webapp op de Zebra TC-25 en TC-55 scanners was niet optimaal, waardoor sommige functionaliteiten gedeeltelijk buiten beeld vielen en af en toe gescrold moest worden. Dit is nu aangepast, waardoor alles netjes in beeld komt. Wordt het nog steeds niet goed weergegeven, klik dan hier voor onze instructie
  • Op Mijn Webscanner moest na het selecteren van de medewerkers gedrukt worden op de bevestigingsknop. Dit hoeft nu niet meer en volstaat één keer drukken op de medewerker.

Receptregels op nazendinglocatie scannen met Mijn Webscanner

Vernieuwingen in de (fiets)koeriermodule

Voor de koppeling met de (fiets)koeriers hebben we een aantal vernieuwingen doorgevoerd:

  • In de koeriermodule kon een recept aangemeld worden voor alleen vandaag of morgen. Vanaf nu kan dit recept aangemeld worden voor alle dagen in de toekomst.
  • In de koeriermodule kon je niet aangeven of een recept bestemd is voor de koelkast. Dit kan nu wel.
  • Voor de bezorgopmerking werd het verkeerde veld uit CGM opgehaald. Dit is opgelost: het correcte veld uit CGM wordt weergegeven.

Wil jij ook volledig ontzorgd worden in het bezorgproces? Neem dan contact met ons op.


Instellingenapotheken

In Pharmacom en CGM is het mogelijk om patiënten te koppelen aan een afdelingscode. In de sorteermodule is het nu ook mogelijk om dezelfde afdelingscode te koppelen aan een sorteerlocatie. Bij het scannen van een recept op een sorteerlocatie controleert Recept Locatie of het pakketje in de juiste bak wordt gescand. Je kunt vanaf nu dus per sorteerlocatie een controle laten uitvoeren op afdelingscode of postcode.


Maak jij nog gebruik van de ‘oude’ Instellingenmodule? Neem dan contact met ons op, om optimaal gebruik te kunnen maken van onze nieuwe functionaliteiten voor Instellingenapotheken.


Nazendingmodule

In de Nazendingmodule was het alleen mogelijk om één locatie te gebruiken voor nazending en één locatie voor deellevering. Dit is uitgebreid naar 3 locaties voor nazending en 3 locaties voor deellevering. Hierdoor kun je dus ook verschillende berichten per locatie uitsturen naar de patiënt. Denk hierbij aan een afwijkend bericht voor een normale bestelling en een nazending. In Mijn Recept Locatie krijgen al deze receptregels de status ‘in verwerking’. Wil je gebruik maken van deze nieuwe locaties? Neem dan contact met ons op, zodat wij deze kunnen activeren. De teksten kun je al wel zelf schrijven. 

Bezorgmodule

In het tabblad 'Mee te nemen voor bezorgen', in de kolom 'nog te bezorgen vandaag’, wordt vanaf nu de naam van de sorteerlocatie weergegeven, mits deze is toegevoegd in de sorteereigenschappen. Zie screenshot hieronder.


Servilocker en APRO

In de combinatie APRO - Recept Locatie - Servilocker was het niet mogelijk deze gecombineerd te gebruiken. Dit is nu wel mogelijk!


Aanpassingen en bugfixes

  • Aanpassing: in de configuraties van de 'Sorteereigenschappen' is een verbetering toepast zodat je niet meer hoeft te scrollen na het invullen van een regel.
  • Bugfix: Verkeerde datum werd weergegeven in het aanmeldtabblad. Dit is opgelost: nu wordt de datum van vandaag weergegeven.
  • Bugfix: 'SMS eenmalige link naar bezorger' werkte niet goed i.c.m. onze onbeperkt sms-module. Dit is opgelost en werkt nu weer goed.
  • Bugfix: In 'Afhaalkast opruimen' crasht het tabblad 'Vrije vakken'. Dit is opgelost: de functionaliteit 'Vrije Vakken' werkt weer zoals bedoeld.
  • Bugfix: in 'Afhaalkast opruimen' crasht het tabblad 'Vervallen Recepten'. Dit is opgelost: de functionaliteit 'Vervallen Recepten' werkt weer zoals bedoeld. Deze functionaliteit werkt alleen voor Pharmacom-apotheken. Voor apotheken met een ander AIS, is de functionaliteit gedeactiveerd.