Werken met de Koeriermodule

Aanmelden

Zendingen voor de koerier meld je aan in het tabblad Koerier. 

Wanneer je op Koerier klikt opent automatisch het aanmeldscherm en kan je de barcode van het recept scannen zoals je dit ook doet in de andere modules van Recept Locatie. 

Zodra je het recept scant krijg je onderstaand scherm te zien. Hier zie je de gegevens van de verzender + ontvanger en je kan het type zending aanpassen naar wens. Ook kan je hier een opmerking voor de bezorger toevoegen. 

Vervolgens klik je op 'Zending en label aanmaken'. Je zending is nu aangemeld bij de Koerier en het label komt indien gewenst uit de printer.  De zending wordt nu direct doorgestuurd naar de koerier, zo weten ze wat er op hen staat de wachten in de apotheek. Wanneer je de zending succesvol hebt aangemeld zie je het onderstaande scherm.


Printer

Tijdens het aanmaken van de zending kun je ervoor kiezen om tegelijkertijd een label (sticker) printen die je vervolgens op de zending plakt. Niet iedere koerier gebruikt deze etiketten, overleg dus goed met jouw koerier of het aansluiten van een labelprinter nodig is. 

Gebruikt jouw koerier dit label, dan dien je deze te printen met een labelprinter. Dit is bijvoorbeeld de Dymo 450 of 550, die je waarschijnlijk ook hebt gebruikt voor de locatielabels in de apotheek. Klik hier om naar het artikel te gaan over deze Dymo printer en lees hoe je deze configureert.

Het is ook mogelijk om een etikettenprinter zoals de Bixolon xd5-40d, of een Zebra zd420 aan te sluiten. Eigenlijk kan elke printer op de old-school STAR na wel worden aangesloten. Ons advies is om deze printers aan te laten sluiten door je IT-beheerder. 


Overzicht

In het tabblad overzicht kan je de recent aangemelde zendingen bekijken en de status van de zending inzien.