08-2024 | Release Notes Augustus 2024

Samenvatting

Welkom bij de nieuwste release notes van Apotheek Partners! We hebben hard gewerkt om onze software nog beter te maken, zodat jouw apotheek efficiënter kan werken en jouw team meer tijd heeft om zich te richten op patiëntenzorg. We zijn voortdurend bezig om onze software te optimaliseren en horen graag jouw feedback om Apotheek Partners nog beter te maken. Bedankt voor jouw vertrouwen in ons en veel succes met de nieuwe update! Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en verbeteringen in deze release.

Nieuwe ontwikkelingen

Een sorteerbak meerdere keren per dag gebruiken

We hebben een belangrijke verbetering doorgevoerd in de sorteermodule voor het beheer van bakken die vaker per dag worden bezorgd, zoals spoedbakken en interne bakken binnen het cluster. Voorheen kregen deze bakken de status ‘bezorgd’ na de eerste bezorging van de dag, waardoor ze de rest van de dag niet meer bruikbaar waren. Dit probleem is nu opgelost.

Vanaf nu krijgt dezelfde bak automatisch de status ‘nog te bezorgen’ wanneer je deze opnieuw vult. In de bezorg-app kun je nu duidelijk zien wat er met deze bak al bezorgd is en wat nog bezorgd moet worden. Hierdoor kun je meer bezorgingen uitvoeren met minder bakken. Daarnaast worden de bezorgingen nauwkeuriger bijgehouden in Recept Locatie, wat het zoeken naar specifieke pakketjes overbodig maakt.

Met deze aanpassing zorgen we voor een efficiëntere bezorging en een betere tracking van bakken, wat resulteert in een verbeterde service voor jouw apotheek. Zie hieronder het voorbeeld van de bak ‘SL002’. Deze bak is al één keer bezorgd en staat onderaan de lijst groen gemarkeerd en is alweer opnieuw ingepland om ‘nog te bezorgen’ in het grijs bovenaan de lijst.

Sneller meenemen sorteerbakken met Mijn Webscanner

We hebben de snelheid van het meenemen van sorteerbakken in Mijn Webscanner aanzienlijk verbeterd. Voorheen duurde het meenemen van een bak 1 seconden per pakketje dat erin zat, dus bij 30 pakketjes moest de bezorger 30 seconden wachten. Dit was onpraktisch omdat dit het proces vertraagt. Dit hebben we opgelost en het meenemen van een bak duurt nu slechts één seconde, waardoor ze direct achter elkaar gescand kunnen worden, ongeacht hoeveel pakketjes erin zitten. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere verwerking van de pakketjes. Let er wel op dat de pakketjes op de achtergrond verwerkt moeten worden. Op de server zal het dus nog de gebruikelijke tijd duren voordat alles in de kolom 'meegenomen' verschijnt.

Dankzij deze verbetering kan jouw apotheek de bezorgingen sneller afhandelen, wat resulteert in efficiëntere werkprocessen.

Uitgebreide statusverwerking Koeriermodule

Vanaf nu kunnen we de volgende aanvullende statussen van de koeriers verwerken: VERWACHT, ONTVANGEN, OP_DEPOT, KLAAR_VOOR_LEVERING, MEEGENOMEN_VOOR_BEZORGING, GELEVERD, en GEANNULEERD. Deze statussen worden ook toegevoegd aan de historie van het recept. Voor een statusupdate van een recept hoef je niet langer te zoeken in het overzichtstabblad van de Koeriermodule; dit kan nu direct vanuit de pop-up.

Daarnaast communiceren we nu naar het AIS dat een recept is afgeleverd zodra de koerier tijdens de bezorging aangeeft dat het pakket is afgeleverd. Hierdoor wordt het recept ook automatisch gemarkeerd als afgeleverd in CGM Digitaal Recept en het Pharmacom Patiënt Dashboard.

Met deze verbeteringen zorgen we voor een efficiënter en gebruiksvriendelijker systeem, waardoor jouw apotheek nauwkeuriger en sneller werkt.

Snellere Koeriermodule

Vanaf nu toont het overzichtstabblad van de Koeriermodule de laatste drie dagen, in plaats van de eerdere 14 dagen. Alle informatie uit dit tabblad wordt nu ook weergegeven in de historie van het recept in de pop-up, waardoor het tabblad minder vaak gebruikt zal worden.

Deze wijziging zorgt ervoor dat een groot aantal pakketten in het tabblad de Koeriermodule niet meer vertraagt. Dit resulteert in een snellere en efficiëntere werking van de module, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring voor jouw apotheekteam.

Waarschuwing bij verwijderen routes gekoppeld aan actieve sorteerlocatie

Vanaf deze release verschijnt er een waarschuwing wanneer je een route probeert te verwijderen die nog in gebruik is. De waarschuwing geeft aan dat de route nog in gebruik is bij een sorteerlocatie en toont het aantal betrokken locaties. Vervolgens kun je zelf bepalen om de route alsnog te verwijderen. Deze verbetering zorgt voor een foutloos systeem, waardoor je efficiënter werkt.

Bugfixes

Correcte datum bezorgrecept voor dezelfde persoon

Wanneer je een recept aanmeldt in de bezorgmodule op de server, kan het voorkomen dat er voor dezelfde persoon al een ander recept is ingepland op een toekomstige datum. Er verschijnt dan een melding die vraagt of je de recepten gecombineerd op deze toekomstige datum wilt combineren. Voorheen toonde deze melding een datum die een dag te vroeg was. Dit hebben we opgelost en nu wordt de correcte datum weergegeven. 

Functionaliteit 'geselecteerde persoonlijke bericht sturen' is hersteld

De functie voor het verzenden van een 'geselecteerde persoonlijk bericht sturen' is weer operationeel. Dit betekent dat je nu weer handmatige berichten kunt opstellen en versturen naar een selectie van de afhaalkast of de volledig afhaalkast. Bijvoorbeeld wanneer de apotheek een dag dicht gaat of een waarschuwing dat de afhaalkast over 3 dagen wordt opgeruimd. 

Crashes bij verwijderen route opgelost

Voorheen crashte Recept Locatie wanneer een route werd verwijderd die nog in gebruik was bij een sorteerlocatie. Dit probleem is nu opgelost en kun je ten alle tijden een route verwijderen.

CGM Track & Trace: recept in nazending wordt niet meer afgemeld in Digitaal Recept

Wanneer een deel van een recept uit de nazendingmodule ter hand werd gesteld via CGM Digitaal Recept, werd deze voorheen volledig afgemeld. Dit hebben we opgelost door recepten die in de nazendingmodule staan, niet meer af te melden aan CGM. Hierdoor verdwijnen de recepten niet meer uit CGM Digitaal Recept.

Overige kleine bugfixes

We hebben een aantal kleine, maar belangrijke bugfixes doorgevoerd om jouw ervaring nog beter te maken. Geen grote veranderingen, maar wel veel kleine verbeteringen die samen zorgen voor een soepelere werking van onze software. Zo blijft alles perfect draaien!