03-2023 | Release notes maart 2023

Samenvatting

Goed nieuws! Vanaf 22 maart is de nieuwe nazendingmodule binnen Recept Locatie beschikbaar waarmee je onderscheidt kunt maken in welke geneesmiddelen in nazending staan. Het grootste voordeel hiervan is dat de recepten juist worden afgemeld in jouw AIS én in Recept Locatie. Deze module is onderdeel van de licentie en kun je dus kosteloos activeren en gebruiken.

Ook is de mobiele scanner verbeterd waarbij de geluidjes zijn verbeterd en extra mogelijkheden zijn toegevoegd. En nog meer.

Nazendingmodule

Al sinds jaar en dag werken gebruikers van Recept Locatie met de zogenaamde bestellocatie en deelleverlocatie. Wanneer je in de huidige situatie een deellevering afmeldt in Recept Locatie, wordt het hele recept afgemeld in het AIS, terwijl dit incorrect is. Als je gebruik maakt van Digitaal Recept en/of Pharmacom Patiënt Dashboard en je meldt (een deel van) het recept af, wordt deze volledig afgemeld in Recept Locatie. Dit is onhandig en levert fouten op.

Afgelopen jaren zijn de medicatietekorten drastisch toegenomen. Nazendingen zijn de actualiteit van de dag. In samenwerking met apothekers hebben wij daarom een nieuwe functionaliteit ontwikkeld waardoor jij meer inzicht hebt in welke geneesmiddelen in nazending staan: de nazendingmodule.

Wat levert de nazendingmodule je op? 

  1. Vermindering van fouten! Want een pakketje wordt niet meer onbedoeld afgemeld in het AIS en vise versa (met name ook prettig met het Pharmacom Patiënt Dashboard).
  2. Tijd! Want je hoeft een pakketje niet meer te verplaatsen na afleveren.
  3. Inzicht! Want je weet op patiëntniveau welke geneesmiddelen in nazending staan en hoe lang. 

Daarom hebben wij de nazendmodule ontwikkeld. Hoe het werkt? 

Voor de volledige instructie, klik je hier.

  1. Je definieert welke locatie jij gebruikt voor de bestelling en de deellevering. De meeste apotheken gebruiken daarvoor de X (= niks) en de Y (= moet nog wat bij). Uiteraard ben je vrij om hiervoor andere locaties te gebruiken. 
  2. Op het moment dat je een pakketje scant op de deelleverlocatie, herkent Recept Locatie dit en verschijnt een pop-up. In deze pop-up vraagt Recept Locatie welk geneesmiddel gereed is en welk geneesmiddel nog niet. Je klikt het geneesmiddel aan dat gereed is. Als je een pakketje op de bestellocatie legt, weet Recept Locatie dat deze volledig in bestelling is.



  3. Op het moment dat je de patiënt oproept vanuit je AIS, zie je dat het pakketje op de bestel- (X) of deelleverlocatie (Y) ligt. In het geval van een deellevering kun je dan de geneesmiddelen afleveren die al klaar staan. Alleen de receptregel die gereed is gemeld in de Nazendingmodule wordt doorgegeven als opgehaald aan het AIS i.p.v. het gehele recept.



Displayscanner

Op de displayscanner hebben wij mooie verbeteringen doorgevoerd: 

  1. Bij het plaatsen van een pakketje in de afhaalkast of in de bezorgmodule zijn geluidsignalen toegevoegd. Je krijgt het ‘goed’ of ‘fout’ geluid wanneer je een pakketje scant. Heel handig, want hiermee voorkom je fouten.
  2. Het is nu ook mogelijk om de functie ‘pro-actief combineren’ op de mobiele scanner te gebruiken.


Farmakoerier labels

Labels van Farmakoerier kunnen op een gewoon apotheeketiket geprint worden.


Snelle synchronisatie CGM-koppeling

Bij CGM-apotheken is de synchronisatie geoptimaliseerd waardoor de informatie uit het AIS nu frequenter binnenkomt in Recept Locatie. Hierdoor hoeft de apotheek nu niet meer (maximaal) 5 minuten te wachten voordat de informatie bekend is bij Recept Locatie en ze hiermee aan de slag kunnen gaan.