Medicatierollen Spits

Om het proces in de apotheek compleet te maken hebben wij de koppeling met Spits gerealiseerd. Anders blijven medicatierollen altijd een apart proces, wat de kans op fouten verhoogd en veel tijd zal kosten om te zoeken. In dit item vind je extra informatie deze medicatierollen koppeling.

De voorbereiding

Op het moment dat je hebt aangegeven te willen starten met de koppeling tussen Recept Locatie en Spits, gaat Apotheek Partners de gehele voorbereiding op zich nemen. Let op! Je kan alleen gebruik van de koppeling in combinatie met de brievenbus verpakkingen van Spits.
Het duurt ongeveer een week voordat alle gegevens tussen Apotheek Partners en Spits zijn uitgewisseld en geactiveerd. Je krijgt een melding als dit gedaan is!

De uitvoering

Tijd om aan de slag te gaan. We beginnen met de voorbereiding! Doorloop onderstaande stappen:

  1. Apotheek Partners activeert de koppeling;
  2. Apotheek Partners laat jou weten wanneer de koppeling actief is. Je kan direct aan de slag!

Op de medicatierol -of op de verpakking daarvan- zit een barcode met een Mensnummer. Recept Locatie kan dit mensnummer herkennen als proactief traceren aanstaat in jouw apotheek. Het Mensnummer wordt gekoppeld aan het laatste recept met een baxterindicatie in het AIS.  Als er geen recept met een baxterindicatie bekend is in het AIS, herken je dit door receptnummers (M-nummers) zonder naam in de afhaalkast op de touchscreen van Recept Locatie.

Wanneer het scannen van de baxterrollen niet lukt en de Apotheek is overgestapt van een ander Track& Trace systeem naar Recept Locatie dan bestaat de mogelijkheid dat spits voor het andere Track&Trace systeem een aparte code heeft ingevoerd dat Recept Locatie niet herkend en dat er daardoor dus niet gescand kan worden. Je kunt Spits vragen dit aan te passen. Bij de nieuwe bestelling kan er dan weer gescand worden.


Keywords: Uitleg - Reept Locatie - Koppelingen - Medicatierollen - Rollen - Baxter - Spits