SmartFilling

De reden dat wij de koppeling hebben ontwikkeld met SmartFilling is om vanuit Recept Locatie inzicht te hebben wat de status is van de pakketjes in SmartFilling. Hierdoor weet je altijd waar een pakketje ligt en als hij (nog) in SmartFilling ligt, wat de status is. In combinatie Pharmacom Nieuw Lokaal kan je de pakketjes ook direct afmelden met een snellink vanuit Recept Locatie naar SmartFilling. Dit levert direct tijd op!

De voorbereiding

Op het moment dat je hebt aangegeven te willen starten met de koppeling tussen Recept Locatie en SmartFilling, gaat Apotheek Partners de gehele voorbereiding op zich nemen. Het duurt ongeveer een week voordat alle gegevens tussen Apotheek Partners en NControl zijn uitgewisseld en geactiveerd. Je krijgt een melding als dit gedaan is!

De uitvoering

Tijd om aan de slag te gaan. We beginnen met de voorbereiding! Doorloop onderstaande stappen:

  1. Apotheek Partners heeft alles voor jullie klaargezet. Je kan beginnen!

  2. Er zijn twee werkwijzen waarop je pakketjes kan opruimen:
    Optie 1: Je verplaatst een SmartFilling-pakketje als het compleet is naar Recept Locatie. Recept Locatie verstuurt bericht naar de klant; OF

    Optie 2: Je laat de pakketjes in SmartFilling staan. Je hoeft dan de SmartFilling-pakketjes niet meer over te zetten naar Recept Locatie, je kan de uitgevulde doosjes gewoon laten staan in.
    Let op! Er wordt een bericht verstuurt vanuit SmartFilling en niet meer vanuit Recept Locatie dat het pakketje klaar ligt;

  3. Zoek een recept op in je AIS, zoals je altijd een recept oproept.

  4. Deze pop-up van Recept Locatie verschijnt:

    In de pop-up zie je de receptregel die in de SmartFilling aanwezig is. Je ziet hier de status van het recept. (In het voorbeeld: 'volledig uitgevuld') en de locatie in SmartFilling.

  5. Klik op ‘Open in SF’ . Het SmartFilling scherm van NControl opent. Je kunt hier het recept verder afhandelen.


  6. Let op! Als er ook een locatie is in Recept Locatie (bijvoorbeeld koelkast) moet deze wel in de pop-up afgehandeld worden.

Smart Filling verstuurt gewoon zijn eigen berichten en Recept Locatie verstuurt zijn berichten. De koppeling is vooral om inzicht te krijgen waar het recept zich bevindt en in welke fase het zit: voltooid, deels voltooid of nog niet voltooid (groen/oranje/rood).


Keywords: Uitleg - Reept Locatie - Koppelingen - Uitvullen - Uitvulsysteem - SmarFilling - Smart -NControle